Co je MEDDI?

MEDDI je aplikace zajišťující dálkové spojení mezi lékařem a pacientem pomocí hovoru, videohovoru (full HD) nebo chatu v případech, kdy je možné vyšetření/konzultaci provést distančně. Veškerá komunikace, videohovory, hovory i chaty jsou šifrovány, čímž je zajištěna vysoká míra ochrany všech informací, které si mezi sebou lékař s pacientem vymění.

MEDDI přináší pozitiva pro pacienty i pro lékaře, protože poskytuje pohodlnou, bezpečnou a přehlednou péči na jednom místě. Zároveň šetří oběma zúčastněným stranám čas díky lepší organizaci zdravotní péče.

Platforma MEDDI zahrnuje řešení MEDDI app pro pacienty a řešení MEDDI MD pro lékaře. Obě jsou dostupné na telefonu (iOS a Andoid) ve formě aplikace a na počítači v desktopové verzi ve webovém prohlížeči.

Jak a čím MEDDI lékařům usnadňuje práci?

Registrovaný lékař může poskytovat péči svým pacientům v podstatě odkudkoliv (dle platné legislativy). E-recept či doporučení k ambulantnímu specialistovi může vystavit na dálku bez přímého kontaktu s pacientem.

Velkým pozitivem je sjednocení všech forem komunikace v jednom řešení, jehož důsledkem je méně vyzvánějících telefonů. Lékař se tak může lépe soustředit na práci, kterou právě dělá a na dotazy, které snesou odkladu, reaguje ve chvíli, kdy na to má vyhrazen konkrétní čas pro poskytování on-line služeb.

Dalším kladem je fakt, že před samotným vyšetřením má lékař k dispozici strukturované informace (anamnestická data, zprávy od jiných lékařů využívajících MEDDI) o zdravotním stavu pacienta. Některé úkony může lékař delegovat na zdravotní sestru, dle individuálního nastavení pracovních procesů konkrétní ambulance. MEDDI MD je pro lékaře zdarma.

Kdo se může stát registrovaným lékařem a MEDDI používat?

Aby MEDDI zajišťovala spolehlivou kvalitu zdravotních služeb, může ji využívat pouze oprávněný PZS (poskytovatel zdravotních služeb), který dále určuje, kteří lékaři mohou na jeho pracovišti distanční služby poskytovat. Tento přístup je stejný, jako při běžném ošetření u lékaře v ordinaci.

Při registraci poskytovatele využívá MEDDI služby bankovní identity, která zaručuje ztotožnění osoby oprávněné za tohoto poskytovatele jednat.

Jaké výhody má MEDDI pro pacienty?

Pacienti již nemusí trávit čas čekáním v čekárnách. Potvrzení, žádanky a recepty mohou dostat od lékaře ihned z pohodlí domova. Navíc s lékařem komunikují napřímo, bez dalšího zprostředkovatele.

Aplikace je v základní verzi zcela zdarma. Tato verze obsahuje šifrovaný hovor, videohovor či chat, dále i plánování.

Proč Mladí lékaři spolupracují s MEDDI?

Mladí lékaří podporují digitalizaci Česka. Kvalitivní projekty digitalizace poskytují šanci na zlepšení, či udržení dostupnosti zdravotních služeb v následujících letech a desetiletích. MEDDI je zdarma pro všechny lékaře. A v neposlední řadě, na vývoji MEDDI jsme měli možnost se aktivně podílet.

Chcete u sebe zavést telemedicínu?

Pokud byste rádi u sebe v ordinaci či nemocnici zavedli telemedicínskou platformu k usnadnění distanční péče, neváhejte se na nás obrátit. Rádi vám s tím pomůžeme.

Napište nám na spolek@mladilekari.cz