Přihlaste se k účasti na FB:

https://www.facebook.com/events/936077693190813/

 

Mladí lékaři se setkají v Praze, aby diskutovali o problémech profesní přípravy

Mladí lékaři z celé republiky se setkají 5. listopadu v Praze, aby krom jiného diskutovali s předními osobnostmi českého zdravotnictví o zhoršující se kvalitě vzdělávání a dalších příčinách nedostatku mladých lékařů v ČR.

Veřejně známá je skutečnost, že ČR bude v následujících letech čelit velkému nedostatku lékařů, jehož příčinou zdaleka nejsou pouze demografické faktory, ale také časté odchody mladých lékařů do zahraničí nebo mimo zdravotnictví jako takové.

Obzvláště velké emoce vzbuzuje připravovaná vládní novela zákona o vzdělávání lékařů (95/2004 Sb.) směřující do 3. čtení v Poslanecké sněmovně, která sice původně měla vzdělávání mladých lékařů zjednodušit, ale nakonec se ukázalo, že v původním znění by mohla vést ke kolapsu profesního tréninku v řadě oblastí.

Aspekty současného stavu vzdělávání, příčiny jeho úpadku a vyhlídky na kvalitnější vzdělávání budou předmětem diskuze mezi mladými lékaři  a hosty ve formátu panelové diskuze, která začíná ve 13:30 v Konferenčním centru Univerzity Karlovy na Celetné ulici. Mezi pozvanými jsou představitelé Ministerstva zdravotnictví, zástupci univerzit, České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně, České lékařské komory, ředitelé nemocnic a další ….

 

Předsednictvo spolku Mladí lékaři, z.s.